Narzędzia dostępności

Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach

Dziś jest: czwartek, 21 listopada 2024 r.

Imieniny: Janusza, Konrada

VII Śląska Jesień Kulinarna

VII Śląska Jesień Kulinarna - powiększ zdjęcie

Nasze pasje

W listopadzie uczniowie naszego Centrum w składzie Marta Wita z klasy 2T i Marcin Zieleźny z klasy 2bZ reprezentowali nasza szkołę na VII Śląskiej Jesieni Kulinarnej w "Ekonomiku". Tematem tegorocznego Wojewódzkiego Konkursu Gastronomicznego w Wodzisławiu Śląskim  był „schab wieprzowy”. Zadaniem każdej drużyny było przygotowanie potrawy z użyciem schabu i primerby rozmarynowej.

Uczestnicy byli oceniani przez profesjonalne jury techniczne (przygotowanie stanowiska pracy, zużycie surowców, wygląd stanowiska po zakończeniu pracy, czystość pracy) i degustacyjne (smak, dobór składników, wygląd i aranżacja).

Poziom konkursu był bardzo wyrównany, a konkurencja bardzo duża, gdyż do konkursu przystąpiło aż 19 drużyn, również z zagranicy.

Naszym uczniom gratulujemy pomysłowości i odwagi oraz życzymy dalszych sukcesów i wytrwałości w rozwijaniu swoich umiejętności i pasji. Uczniów do konkursu przygotowały panie:  Agnieszka Gorzawska i  Jolanta Cebula.

Opracowanie: mgr inż. Jolanta Cebula


Polityka plików cookies | RODO | Klauzula RODO o zdalnym nauczaniu

Strona jest chroniona przez reCAPTCHA i Google - Polityka prywatności i Warunki korzystania z usług.

© 2013-2024 CKZiU Żory. Wszelkie prawa zastrzeżone.    Realizacja: qbic studio