Targi Technologii i Przetwórstwa Spożywczego

Wycieczka przedmiotowa
Dnia 13 września br. w Chorzowie odbyły się Targi Technologii Przetwórstwa Spożywczego GASTROSILESIA. W wydarzeniu tym uczestniczyli uczniowie klas: 2T, 3bT oraz grupa kucharzy z klasy 2bZ. Opiekunami były panie: Jolanta Cebula, Agnieszka Gorzawska i Agnieszka Szwamberg. Podczas targów młodzież mogła zapoznać się z szeroką ofertą sprzętu i wyposażenia obiektów restauracyjno – hotelowych, sklepów mięsnych oraz zapleczy kuchennych różnego typu. Producenci i dystrybutorzy z Polski i zagranicy prezentowali najnowsze technologie i rozwiązania w gastronomii. Największym zainteresowaniem cieszył się pokaz kulinarnych umiejętności znanego szefa kuchni i krytyka kulinarnego Kurta Schellera na temat: "Mięsa i dodatki klasyczne". Wycieczka zorganizowana została z inicjatywy państwa Roberta i Joanny Kuś, właścicieli domu przyjęć „RO – JO”. Uczniom towarzyszył Starszy Cechu Rzemiosł Różnych w Żorach pan Zdzisław Krzak. Serdecznie dziękujemy i liczymy na dalszą współpracę.
Opracowanie: mgr inż. Agnieszka Szwamberg