Narzędzia dostępności

Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach

Dziś jest: niedziela, 22 grudnia 2024 r.

Imieniny: Honoraty, Zenona

Rozstrzygnięcie Konkursu Kulinarnego

Rozstrzygnięcie Konkursu Kulinarnego - powiększ zdjęcie

Dzień Ziemniaka 2016

Dnia 16 listopada br. roku w naszej szkole odbyła się już trzecia edycja konkursu kulinarnego. Tym razem głównym bohaterem był ziemniak. Zmagania pod nazwą "Dzień Ziemniaka" zorganizowane zostały przez panie: Agnieszkę Szwamberg, Jolantę Cebulę i Agnieszkę Gorzawską. W konkursie wzięło udział pięć drużyn z klas: 1bT, 2T, 3bT, 4T i 2bZ. Rywalizacja polegała na przygotowaniu trzech porcji potraw z wykorzystaniem ziemniaka. Uczniowie oceniani byli nie tylko za walory organoleptyczne, ale również za oryginalność, pomysłowość, estetykę podania i technikę wykonania. Jury obradowało w składzie: pani wicedyrektor Sylwia Maruszczyk, pani pedagog Aneta Mrowiec, pan Robert Kuś - kucharz i właściciel domu przyjęć Ro-Jo oraz nauczyciele przedmiotów gastronomicznych. Po burzliwych obradach wyłoniono zwycięzców:

  • I miejsce dla Aleksandry Werner i Renaty Baron za przygotowanie batatów oraz sałatki z kurczakiem i granatem,
  • II miejsce dla Agnieszki Malcharek i Patrycji Wiencek za przygotowanie sufletu z ziemniaków,
  • III miejsce dla Magdaleny Jendrysik i Pauliny Karczyńskiej za przygotowanie frittaty.

Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy za zaangażowanie i przygotowanie interesujących potraw, a zwycięzcom gratulujemy!

Opracowanie: mgr inż. Agnieszka Szwamberg         

 


Polityka plików cookies | RODO | Klauzula RODO o zdalnym nauczaniu

Strona jest chroniona przez reCAPTCHA i Google - Polityka prywatności i Warunki korzystania z usług.

© 2013-2024 CKZiU Żory. Wszelkie prawa zastrzeżone.    Realizacja: qbic studio