Rozstrzygnięcie Konkursu Gastronomicznego
Dnia 19.11.2015 roku w naszej szkole odbył się konkurs kulinarny "Dzień cukinii" zorganizowany przez panie: Agnieszkę Szwamberg i Agnieszkę Gorzawską. W konkursie wzięło udział siedem drużyn z klas: 3T oraz 4bT. Rywalizacja polegała na przygotowaniu trzech porcji potraw z wykorzystaniem cukinii. Uczniowie oceniani byli nie tylko za walory organoleptyczne, ale również za oryginalność i pomysłowość, estetykę podania i technikę wykonania. Jury w składzie: pani dyrektor Beata Kuźnik, pani pedagog Aneta Mrowiec oraz nauczyciele przedmiotów gastronomicznych: panie: Agnieszka Szwamberg i Agnieszka Gorzawska wyłoniły zwycięzców:
- I miejsce dla Agaty Wuzik i Aleksandry Werner z 3T za przygotowanie leczo z cukinii podanego w chlebie
- II miejsce dla Sylwii Słabik i Michaliny Mazur z 3T za przygotowanie lasagne z cukinii
- III miejsce dla Marcina Matejczyka i Pawła Węglarskiego z 4bT za przygotowanie pierogów z cukinią i pieczarkami oraz cukinią i mozzarellą
Nagrody ufundowała restauracja "U Doradcy" oraz dom przyjęć "Paszkówka" - serdecznie dziękujemy. Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy za zaangażowanie i przygotowanie interesujących potraw, a zwycięzcom gratulujemy!
Opracowanie: mgr inż. Agnieszka Szwamberg