"Kiszonki na Polskim Stole"
Sprawozdanie z konkursu gastronomicznego
Dnia 18.11.2021 roku w naszej szkole odbył się konkurs kulinarny "Kiszonki na polskim stole", w którym wzięło udział sześć drużyn z klas: 4bT, 3bT, 3bTg i 2b. Rywalizacja polegała na przygotowaniu trzech porcji potraw z wykorzystaniem kiszonek. Uczniowie oceniani byli nie tylko za walory organoleptyczne, ale również za oryginalność i pomysłowość, estetykę podania i technikę wykonania. Jury w składzie: Piotr Hulim - szef kuchni z zajazdu "Rojanka" w Żorach - Rój i Filip Pośpiech pracujący jako kucharz w hotelu Crystal Moutain w Wiśle wyłonili zwycięzców:
- I miejsce dla Oliwiera Bielca z klasy 2b,
- II miejsce dla Roksany Osmulskiej i Oliwii Koźlik z klasy 3bTg,
- III miejsce dla Anny Foks i Katarzyny Pepek z klasy 4bT.
Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy za zaangażowanie i przygotowanie interesujących potraw, a zwycięzcom gratulujemy.
Opracowanie: Agnieszka Szwamberg
Dodał: G.P.