Dzień Papryki
V edycja konkursu kulinarnego już za nami
Dnia 05.12.2018 r. uczniowie klas gastronomicznych zmagali się z wyzwaniem kulinarnym jakim była papryka. W konkursie zorganizowanym przez panie: Agnieszkę Szwamberg, Agnieszkę Gorzawską i Jolantę Cebulę wzięło udział aż 10 uczestników z klas: 3bZ, 4T, 3bT, 2bT i 1bT. Potrawy wykonane z papryki oceniało jury w składzie: pani Natasza Szałajska z restauracji "Pod Arkadami", pan Piotr Hulim z restauracji "Rojanka" oraz nauczyciele przedmiotów gastronomicznych. Po burzliwych obradach wyłoniono zwycięzców:
- I miejsce dla Marty Ogonowskiej z klasy 3bT,
- II miejsce dla Patryka Giemry z klasy 3bT,
- III miejsce dla Agnieszki Malcharek z 4T
Uczniowie biorący udział w zmaganiach otrzymali nagrody rzeczowe ufundowane przez panią Beatę Rubik - Stępień z restauracji "Pod Arkadami" w Żorach oraz Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach. Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy za zaangażowanie i przygotowanie interesujących potraw, a zwycięzcom gratulujemy!
Opracowanie: Agnieszka Szwamberg