Dzień Dyni
Dnia 18.11.2014 roku w naszej szkole odbył się konkurs kulinarny "Dzień Dyni" zorganizowany przez panie: Agnieszkę Szwamberg, Jolantę Cebulę i Agnieszkę Gorzawską. W konkursie wzięło udział siedem drużyn z klas: 2 T, 3b T, 4 T i 2c Z. Rywalizacja polegała na przygotowaniu trzech porcji potraw z wykorzystaniem dyni. Uczniowie oceniani byli nie tylko za walory organoleptyczne, ale również za oryginalność i pomysłowość, estetykę podania i technikę wykonania. Jury w składzie: pani dyrektor mgr inż. Beata Kuźnik, pani pedagog mgr Aneta Mrowiec oraz nauczyciele przedmiotów gastronomicznych: mgr inż. Agnieszka Szwamberg, mgr inż. Jolanta Cebula i mgr inż. Agnieszka Gorzawska wyłoniły zwycięzców:
- I miejsce dla Pauliny Roszak i Gabrieli Przeliorz z klasy 4 T za przygotowanie placków z dyni z wątróbką i sosem porzeczkowym
- II miejsce dla Katarzyny Zimończyk i Marioli Woźnicy z klasy 3b T za przygotowanie musu dyniowo - pomarańczowego
- III miejsce dla Kingi Szulik i Agaty Wuzik z klasy 2T za przygotowanie tarty z dynią
Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy za zaangażowanie i przygotowanie interesujących potraw, a zwycięzcom gratulujemy!