Dynia na Talerzu
Weź udział w konkursie!
W tym roku po raz kolejny będziemy świętować Dzień Dyni! W środę 30 października będzie nam towarzyszyć wiele atrakcji. Wzorem ubiegłego roku zapraszamy do udziału w konkursie „Dynia na talerzu”.
REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU GASTRONOMICZNO - KELNERSKIEGO Z OKAZJI DNIA DYNI
Celem szkolnego konkursu gastronomiczno - kelnerskiego jest propagowanie sztuki kulinarnej, rozbudzanie zamiłowania do zawodu wśród młodzieży Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach
- W konkursie mogą brać udział uczniowie Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego.
- Chętni zgłaszają udział w konkursie pani Agnieszce Gorzawskiej, Jolancie Cebuli lub Agnieszce Szwamberg do 25 października 2024 roku.
- Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu w domu potrawy z wykorzystaniem dyni.
- Uczniowie przygotowują potrawy z własnych surowców. Prezentacja potraw odbędzie się w sali 104. W skład jury wchodzą nauczyciele przedmiotów gastronomicznych.
- Konkurs odbędzie się 30.10.2024 r.
- Dla uczestników przewidziane są nagrody.
Opracowanie: Agnieszka Szwamberg
Dodała: A.K.D.