Dynia na Talerzu
Weź udział w konkursie!
W tym roku po raz kolejny będziemy świętować Dzień Dyni, podczas którego będzie nam towarzyszyć wiele atrakcji. Wzorem ubiegłego roku zapraszamy do udziału w konkursie "Dynia na talerzu".
REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU GASTRONOMICZNO - KELNERSKIEGO Z OKAZJI DNIA DYNI
Celem szkolnego konkursu gastronomiczno - kelnerskiego jest propagowanie sztuki kulinarnej, rozbudzanie zamiłowania do zawodu wśród młodzieży Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach
-
W konkursie mogą brać udział wszyscy uczniowie Technikum nr 3 w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego.
-
Chętni zgłaszają udział w konkursie pani Agnieszce Gorzawskiej, Jolancie Cebuli lub Agnieszce Szwamberg do 27 października 2023 roku.
-
Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu w domu potrawy z wykorzystaniem dyni lub przygotowanie dekoracji stołu o tematyce jesiennej.
-
Uczniowie przygotowują potrawy z własnych surowców. Prezentacja potraw odbędzie się w sali 104. W skład jury wchodzą nauczyciele przedmiotów gastronomicznych.
-
Do dekoracji stołów uczestnicy konkursu wykorzystują swoje elementy dekoracyjne (zastawę stołową można wypożyczyć ze szkoły, po wcześniejszym uzgodnieniu z paniami z gastronomii). Prezentacja stołów odbędzie się w sali 104.
-
Konkurs odbędzie się 31.10.2023 r. Dla uczestników przewidziane są nagrody.
Dodała: A.K.D.