Narzędzia dostępności

Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach

Dziś jest: czwartek, 21 listopada 2024 r.

Imieniny: Janusza, Konrada

Dynia na Talerzu

Dynia na Talerzu - powiększ zdjęcie

Weź udział w konkursie!

W tym roku po raz kolejny będziemy świętować Dzień Dyni, podczas którego będzie nam towarzyszyć wiele atrakcji. Wzorem ubiegłego roku zapraszamy do udziału w konkursie "Dynia na talerzu".

 

REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU GASTRONOMICZNO - KELNERSKIEGO Z OKAZJI DNIA DYNI

Celem szkolnego konkursu gastronomiczno - kelnerskiego jest propagowanie sztuki kulinarnej, rozbudzanie zamiłowania do zawodu wśród młodzieży Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach

  1. W konkursie mogą brać udział wszyscy uczniowie Technikum nr 3 w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego.

  2. Chętni zgłaszają udział w konkursie pani Agnieszce Gorzawskiej, Jolancie Cebuli lub Agnieszce Szwamberg do 27 października 2023 roku.

  3. Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu w domu potrawy z wykorzystaniem dyni lub przygotowanie dekoracji stołu o tematyce jesiennej.

  4. Uczniowie przygotowują potrawy z własnych surowców. Prezentacja potraw odbędzie się w sali 104. W skład jury wchodzą nauczyciele przedmiotów gastronomicznych.

  5. Do dekoracji stołów uczestnicy konkursu wykorzystują swoje elementy dekoracyjne (zastawę stołową można wypożyczyć ze szkoły, po wcześniejszym uzgodnieniu z paniami z gastronomii). Prezentacja stołów odbędzie się w sali 104.

  6. Konkurs odbędzie się 31.10.2023 r. Dla uczestników przewidziane są nagrody.

 

Dodała: A.K.D.

Polityka plików cookies | RODO | Klauzula RODO o zdalnym nauczaniu

Strona jest chroniona przez reCAPTCHA i Google - Polityka prywatności i Warunki korzystania z usług.

© 2013-2024 CKZiU Żory. Wszelkie prawa zastrzeżone.    Realizacja: qbic studio